Bina yapım aşamasında tasarımın vücut bulmasında önemli olan kritik eklem bölgeleri diyebiliriz. Eklemlenmelerin doğru biçimde kurgulanması, mimarların ve mühendislerin görevidir. Mimariyi ve mühendisliği; teknik olmayan kişilerin çizimine kadar indirgemek, basmakalıp alışkanlıklara teslim olmak, kültüre ve topluma hakarettir. Günümüzde bilginin kapitalist yaklaşımlarla hiçe sayılması benimsemez. Yetişmiş beşeri sermaye, bir ülkenin zengiliğini temsil eder. Yapılarda ki detayları doğru ve yerinde kullanmak; parça-bütün ilişkisi içindeki sistemi çözmeyle mümkündür. O yüzden bu başlık altında detayları paylaşıp, tartışabilir; fikir alış-verişinde bulunabiliriz...
Temel Detayı : Geotekstil Keçenin kullanım amacı: Isı ve su yalıtım malzemelerinin narin oluşu(yırtılma, delinme), sert bir malzeme karşısında dayanım gösterememesinden dolayı keçe; koruyucu katman görevi görüyor.
- Çatı Detayı - Buhar Kesici : Yalıtım malzemelerinin boşluklu iç yapısının buhar ile tıkanmasını önlemek amacıyla; dış mekan ile iç mekandan hangisi daha SICAK ise, o mekana buhar kesici katman uygulanır. Daha soğukta kalan bölgeye ısı yalıtım getirilir. Böylece sıcak mekanda bulunan buharın; ısı yalıtımını nemlendirerek işlevini yitirmesine engel olunmaya çalışılır.