Merkezi istanbul`da bulunan Sta firmasına ait inşaat mühendisliğine yönelik endüstriyel çok katlı bina tasarımı ve analizi için yapılmış sistem yazılımdır. Sta4-CAD; çok katlı betonarme yapıların statik, deprem, rüzgar ve betonarme analizini entegre olarak yapma amaçlı kullanımlar için üretilmiştir. Tümüyle Türkiye, deprem yönetmelikleri ve inşaat ile ilgili diğer yasalara uygun olarak hesaplamalar yapabilmektedir. Yazılım her tür çelik ve beton için; döşeme elemanlarını, kiriş elemanlarını, kolon elemanlarını, temel elemanlarını ve deprem ısolatörlerinin hesaplamalarını yapabilme yeteneğine sahiptir. Statik ve dinamik sonlu elemanlar analizi, dizaynı, çizimi ve metrajı ile; Yapısal Modelleme, Yük Hesapları, Onarım ve Güçlendirme Projeleri, Betonarme Hesapları, Temel Sistemleri, İnteraktif / Otomatik Çizimler gibi temel inşaat mühendisliği alanlarında tam katkı veren bir yazılımdır. Sta4cad için genel bilgiler bu şekilde olup. Piyasada bir çok rakibi de bulunmaktadır. genel olarak sta4cad bizim için bir adım öne çıkmakta. aslında bunun kendimizce bir çok haklı sebebi olduğunu düşünüyoruz. ileri ki günlerde rakipleri olan idecad ve probina ile de kıyaslamasını ayrıntılı bir şekilde vereceğiz. Mühendislik prensiplerini kolaylaştırdığı daha doğru bir ifade ile basitleştirdiği yönünde oldukça sert eleştirileri internette sözlüklerden okumak mümkün ancak inşaat mühendisliğini herhangi bir programa bağlı olarak görmek kişisel bilgi ve tecrübelere de haksızlık olacaktır. bu tarz programları kullanmak mühendisliği köreltmeyecek aksine ufkumuzu genişletecek olduğuna inanıyorum. Dünya da oldukça popüler bu tarz programları görmek mümkün. Asıl biz inşaat mühendislerini sıradanlaştıran en önemli kavram maalesef ki para! Sta4cad ile ilgili detaylı video ve anlatımlar giriş kısmından bir projeyi baştan sona bütün adımlarıyla anlatan yazılarımıza ulaşmak için lütfen forumumuzu takip edin. Sta4cad ile ilgili her türlü sorunuza cevap vermekten mutluluk duyacağımızı da bildirmek isterim. Sta4cad Görsel eğitim videolarını ( Linki Görebilmek için Üye Ol )inceleyebilir. ön çalışma da bulunabilirsiniz.