Merhaba Arkadaşlar, Youtube üzerinden öğrenci arkadaşlarıma destek olmak istiyorum. 3D modelleme, montaj ve CAM konularında sizlere destek verebilirim. Bu konuda ilgili olan arkadaşlarım benden doğrudan destek isteyebilir. Solidworks ve Inventor üzerinden kapsamlı tasarımlar yapabiliriz. İstediğiniz ve öğrenmek istediğiniz konuları benimle paylaşın. Youtube üzerinden çalışmalarımıza başlayalım.
Merhaba, Ben bir "menteşe delik şeması" oluşturmak istiyorum. Bu şemayı dolap çiziminde birkaç yerde kullanmak istiyorum. "Denklemler.txt" diye bir ölçümlendirme dosyası yarattım ve dolabın ölçülerini buradan ayarlayabiliyorum. Menteşe ve kulpların kapakta ve gövdede olması gereken yerler de denklemler sayesinde belirleniyor. Ancak şöyle bir sıkıntı yaşıyorum: Çok fazla menteşe ve kulp olduğu için her defasında bir dolap için yüzlerce menteşe ve kulp deliğinin yerini de değiştirmem gerekiyor. İlaveten, menteşe ve kulplar değiştikçe deliklerin yerleri de değişiyor. Çok sıkıntılı bir durum. Bunun yerine bir menteşe delik şeması yaratmak ve bunu dolap çizimindeki ilgili noktaya fixlemek istiyorum. Dolap da değişse menteşe de değişse sadece "menteşe delik şemasını" değiştirmem yeterli olmalı; otomatik olarak bütün çizimler yenilenmeli. Bunu nasıl çözebilirim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?