İyi akşamlar mühendis abilerim, ablalarım. Ben Isparta'da İnşaat Mühendisliği okuyorum ve 3. sınıftayım. Şu an pandemiden dolayı okula gitmiyoruz ve katılım zorunlu olmayan online dersler alıyoruz. Benim size danışmak istediğim bir konu var ve hiçbir şekilde yumuşatmadan tamamen olanı anlatacağım, yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama okursanız çok sevinirim. Öncelikle girdiğim bölüme gerçekten hazırlanarak girmiş bulunmaktayım en azından kendi çapımda. Fakat üniversiteye gittiğim ilk sene temel akademik dersler (Türkçe, ingilizce, tarih vs.) dersler aldığımız için çok takmamıştım ve genel olarak Ispartanın güzelliklerine, eğlence sektörüne ve arkadaş ortamına odaklanmış olarak geçirdim. Derslerimde ortanın üstünde bir şekilde geçti. Fakat ikinci sene işlerin değiştiğini fark etmem biraz zamanımı almıştı. Önceki senden kalan alışkanlıklarımdan kopmam ve uzun soluklu yaşadığım ilişkimi de sonlandırmam epey bir zaman almıştı. Tabi ilk dönem böylece bitti ve derslerin yarısından kaldım. İkinci döneme tam olarak yaşantımı ve alışkanlıklarımı değiştirerek girdim. Derslerime düzgün gidip not aldım ama 1-1,5 ay sürdü ve sonrasında pandemi ortaya çıktı. Okulumuzun SDÜ'den yeni ayrılıp kurulduğu için (ISUBÜ) web sitesi bile yeni açılmıştı. Bu yüzden baya bir süre derslerde aksaklık yaşadım. Alelade bir şekilde o dönemide geçirdik. Yazın staj için Antalyanın hatrısayılır bir firmasında, başkan yardımcılığını yaptığım topluluk sayesinde tanıştığım bir mühendis abi aracılığı ile staj imkanı buldum. Antalya'ya gidip staja başladığımın 4. gününde babama Covid-19 tanısı kondu (Antalya'ya babamla beraber gitmiştim). Ve biz Antalya'da 27 gün karantinada kaldık. Babam epeyi bir süre hastanede yattıktan sonra mecburen memlekete götürmek zorunda kaldım ve stajıma da devam edemedim. Şu an 1,5 aydır memleketim Çorum'da bir kentsel dönüşüm ve inşaat firmasında bir inşaat mühendisi ve mimar abimle birlikte gönüllü olarak beraber iş yapıp sektörü öğrenmeye çalışıyorum fakat geçmiş senelerde derslerde olan eksikliğimden dolayı bu dönemde dersleri çalışmama rağmen gerçek anlamda sorun yaşıyorum. Zaten stajımı yapamamam ve derslerdeki eksikliğimi de şu an gönüllü olarak çalıştığım firmada da fark etmekteyim. Bu işi tersine çevirmek istiyorum. Herhangi bir mühendis olmak istemiyorum. Bu işi gerçekten yapmak istiyorum. Bana bu sektör için gerçekten temel sayılabilecek konuların lazım olduğunu bildiğim içinde Excel ve İdeCAD v20 kurslarına kayıt oldum bir eğitim platformuda. Eksik olduğum dersleri de temel ve önemli olarak ayırt edip baştan başlamak istiyorum. Bana inşaat mühendisi abilerimden dersler hakkında altı çizilmesi gerekenleri önermelerini ve bundan sonraki kalan 1,5 senemde sektöre güzel bir giriş yapmak için gerekli olan şeyleri önermelerini rica ediyorum. Gerçekten kişisel hatalarımla beraber zorunlu olarak yaşadıklarımdan dolayı bir eksiklik yaşamaktayım. Şimdiden okuyup, değer vererek cevap/tavsiye/öğüt veren abi-ablalarıma çok teşekkür ediyorum..
( Linki Görebilmek için Üye Ol ) İyi akşamlar mühendis abilerim, ablalarım. Ben Isparta'da İnşaat Mühendisliği okuyorum ve 3. sınıftayım. Şu an pandemiden dolayı okula gitmiyoruz ve katılım zorunlu olmayan online dersler alıyoruz. Benim size danışmak istediğim bir konu var ve hiçbir şekilde yumuşatmadan tamamen olanı anlatacağım, yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Biraz uzun olacak ama okursanız çok sevinirim. Öncelikle girdiğim bölüme gerçekten hazırlanarak girmiş bulunmaktayım en azından kendi çapımda. Fakat üniversiteye gittiğim ilk sene temel akademik dersler (Türkçe, ingilizce, tarih vs.) dersler aldığımız için çok takmamıştım ve genel olarak Ispartanın güzelliklerine, eğlence sektörüne ve arkadaş ortamına odaklanmış olarak geçirdim. Derslerimde ortanın üstünde bir şekilde geçti. Fakat ikinci sene işlerin değiştiğini fark etmem biraz zamanımı almıştı. Önceki senden kalan alışkanlıklarımdan kopmam ve uzun soluklu yaşadığım ilişkimi de sonlandırmam epey bir zaman almıştı. Tabi ilk dönem böylece bitti ve derslerin yarısından kaldım. İkinci döneme tam olarak yaşantımı ve alışkanlıklarımı değiştirerek girdim. Derslerime düzgün gidip not aldım ama 1-1,5 ay sürdü ve sonrasında pandemi ortaya çıktı. Okulumuzun SDÜ'den yeni ayrılıp kurulduğu için (ISUBÜ) web sitesi bile yeni açılmıştı. Bu yüzden baya bir süre derslerde aksaklık yaşadım. Alelade bir şekilde o dönemide geçirdik. Yazın staj için Antalyanın hatrısayılır bir firmasında, başkan yardımcılığını yaptığım topluluk sayesinde tanıştığım bir mühendis abi aracılığı ile staj imkanı buldum. Antalya'ya gidip staja başladığımın 4. gününde babama Covid-19 tanısı kondu (Antalya'ya babamla beraber gitmiştim). Ve biz Antalya'da 27 gün karantinada kaldık. Babam epeyi bir süre hastanede yattıktan sonra mecburen memlekete götürmek zorunda kaldım ve stajıma da devam edemedim. Şu an 1,5 aydır memleketim Çorum'da bir kentsel dönüşüm ve inşaat firmasında bir inşaat mühendisi ve mimar abimle birlikte gönüllü olarak beraber iş yapıp sektörü öğrenmeye çalışıyorum fakat geçmiş senelerde derslerde olan eksikliğimden dolayı bu dönemde dersleri çalışmama rağmen gerçek anlamda sorun yaşıyorum. Zaten stajımı yapamamam ve derslerdeki eksikliğimi de şu an gönüllü olarak çalıştığım firmada da fark etmekteyim. Bu işi tersine çevirmek istiyorum. Herhangi bir mühendis olmak istemiyorum. Bu işi gerçekten yapmak istiyorum. Bana bu sektör için gerçekten temel sayılabilecek konuların lazım olduğunu bildiğim içinde Excel ve İdeCAD v20 kurslarına kayıt oldum bir eğitim platformuda. Eksik olduğum dersleri de temel ve önemli olarak ayırt edip baştan başlamak istiyorum. Bana inşaat mühendisi abilerimden dersler hakkında altı çizilmesi gerekenleri önermelerini ve bundan sonraki kalan 1,5 senemde sektöre güzel bir giriş yapmak için gerekli olan şeyleri önermelerini rica ediyorum. Gerçekten kişisel hatalarımla beraber zorunlu olarak yaşadıklarımdan dolayı bir eksiklik yaşamaktayım. Şimdiden okuyup, değer vererek cevap/tavsiye/öğüt veren abi-ablalarıma çok teşekkür ediyorum..Hepsini görmek için tıklayın...