MÜHENDİS OLMA

'Genel Sohbet' forumunda dursun06 tarafından 8 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. dursun06

dursun06 New Member

1
    0
    1
    HERKESE MERHABALAR

ŞUANDA MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM OKUL BİTTİKTEN SONRA KPSS İLE DEVLETE MÜHENDİS OLARAK GİREBİLMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM YARDIMCI OLURMUSUNUZ ? BİDE BİRŞEY DAHA DUYDUM MAKİNE MÜHENDİSLERİ İÇİN 2 YILDA BİR YAPILAN SINAV VARMIŞ BAZI YERLER BUNUDA DİKKATE ALIYORLARMIŞ BÖYLE BİŞEY VAR MI BEN ARAŞTIRDIM KESİN BİŞEY BULAMADIM

2. muhendisce

muhendisce Administrator Site Yetkilisi

45
    1
    8
    makine mühendisliği 3. sınıf da okuyorsan ve devlet düşüncen varsa kpss sınavlarına girmen gerekiyor

Makine mühendislerine özel 2 yılda bir sınav yapıldığını ilk defa duydum. Bu bahsi geçen sınav kpss ise tüm mühendislere yapılmaktadır.

Mesleki anlamda direk devlete atama düşünen mühendis arkadaşlara şöyle bir önerim olacak. öncelikle devlet kurumlarının istedikleri evrakları incelemeniz gerekmekte hangi kurum hangi sınavdan ne kadar puan istiyor. ingilizce isteyen kurumların istedikleri belgeler ve yeterlilik seviyeleri nelerdir.

kpss olayına gelecek olursak üniye ilk girdiğiniz andan itibaren ki bu da bilgilerinizin taze olduğu zamanlara denk gelmekte. Bu sınava girmeye başlayabilirsiniz. hem bir tecrübe hem de bu konuda ileriye dönük bir bilgi birikimi ile sınavlara hazırlanmaya başlamış olursunuz.

( Linki Görebilmek için Üye Ol ) bu yıl mühendislik atamalarında kullanılan kpss sınav yılıydı ve tamamlandı. 2 yıl sonra tekrar açılacak bu da senin yeni mezun olduğun zamanlara gelmekte o döneme kadar çalışıp ciddi bir puan alman gerekecek.

son olarak kpss de çok iyi puan almak atanmanın tek yolu değil istenilen diğer evrakları da tamamlamak lazım. Tükiye'de torpil , adam kayırma , tanıdık , referans adı neyse olmadığı için devlet atamalarında tek çözüm mükemmel olmak :)

Şimdiden başarılar dilerim.

aklınıza takılan sorular olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

Bu Sayfayı Paylaş