Isı İzolasyon Malzemelerinin Temel Özellikleri

'Şantiye' forumunda g1b tarafından 2 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. g1b

g1b Administrator Site Yetkilisi

113
    4
    18
    Mimaride, iç mekan sıcaklığının dışarıya akışını önleyen malzeme genellikle "Isı Geçirmez Malzeme" olarak adlandırılır. Öte yandan, açık hava sızıntısını önleyen malzeme "Isı izolatör Malzeme" olarak adlandırılır. Bu ikisine topluca ısı yalıtım malzemeleri denir.

Bu tür malzemeler esas olarak duvarlar, tavanlar, termal ekipman ve termal boru hatları için kullanılır. Bazen kış yapılarında ısıyı korumak için de kullanılır. Genellikle soğutma odası ve ekipmanı için çok kullanışlı olabilir.

Isı akımının yüksek sıcaklıktan düşük sıcaklığa aktığı bilinmektedir. Odayı kışın sıcak tutmak için, sıcaklık farkından kaynaklanan ısı kaybını telafi etmek üzere sabit kapalı ısı kaynağı sağlanmalıdır. Bu problem, kısmen ısı yalıtım malzemesi kullanılarak çözülebilir. Örneğin, Beijing, Çin'de dört daireli altı katlı konut, mineral pamuklu kompozit plakanın çerçeve yapısını kullanıyor ve bu, betonarme yapıya kıyasla ısı kaybını % 40 oranında düşürüyor.

İstatistiklere göre iyi izolasyon yapılmış bir binanın yakıt tüketimi % 25 ile % 50 oranında azalabilir. Ve bunu başarmak için, aşağıdaki soruları düşünmelisiniz:

1. Ne tür bir yapının ısı kaybetmesinin daha kolay olacağı
    2. Materyalin kompozisyonunun ısı yalıtım özelliğine nasıl bağlı olduğu
    3. Malzemenin ısı yalıtım özelliğini etkileyen faktörler nelerdir
    4. Uygun malzemeyi nasıl seçebiliriz
    Duvarların yerlerinin belirlenmesi, çatının, zeminin ve ısı mühendisliği hesaplamasının önemli parametrelerinden ikisi malzemenin ısı iletkenliği ve özgül ısısıdır. Düşük ısı iletkenliği ve yüksek özgül ısıya sahip malzeme, dış korumalı yapının ısı yalıtım özelliklerini artırabilir ve iç sıcaklık sabit kalır.

Isı yalıtım malzemesinin seçimi için temel şart, ısı iletkenliğinin 0.23 W / (m*K) 'nin çok altında olması, görünen yoğunluğun 600kg / m3'ün altında olması ve sıkıştırma kuvvetinin 0.3MPa'nın üstünde olmasıdır. Ayrıca, malzemenin higroskopikliği, sıcaklık kararlılığı ve korozyon direnci, projenin özelliklerine göre dikkate alınmalıdır.

Bu Sayfayı Paylaş